Noordwijk

Noordwijk is een dorp en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland , direct gelegen aan strand, bos en duin en in de nabijheid van de kleurrijke bloembollenvelden. Daarnaast is Noordwijk centraal gelegen in de Randstad, midden tussen Schiphol, Amsterdam en Haarlem aan de noordkant en Leiden, Den Haag en Rotterdam aan de zuidkant. Via de N206, de A44 en directe busverbindingen naar station Voorhout, Sassenheim en Leiden is Noordwijk optimaal ontsloten. 

Volop recreatie

Noordwijk ligt direct aan strand, tussen duinen, bossen en bollenvelden. In Noordwijk kunt u in uw vrije tijd verschillende activiteiten ondernemen op het gebied van sport, recreatie en ontspanning. Naast alle natuur beschikt Noordwijk over twee levendige winkelcentra met een uitgebreid winkelaanbod en gezellige horecagelegenheden en zijn daarmee uitermate geschikt voor een middagje winkelen of om met vrienden te genieten op het zonnige terras van één van de vele eetgelegenheden. Spontaan uit eten? Vanuit Offem Zuid west wandelt u zo de Voorstraat in met de sfeervolle restaurantjes Royal, Onder de Linden en Hof van Holland.

Noordwijk bestaat uit twee kernen, die van elkaar gescheiden zijn door een groenstrook.  Noordwijk aan Zee en Noordwijk Binnen, een belangrijke kern voor de gemeente. 

Aantrekkelijke woonplaats

Wonen in Noordwijk is populair door de combinatie van wonen in een cultuurhistorische omgeving en de aanwezigheid van het prachtige brede strand van Noordwijk aan Zee met gezellige strandtenten.

Noordwijk aan Zee juist wordt gekenmerkt door de allure van een badplaats. Noordwijk-Binnen straalt in de oude kern nog de rust uit van vroeger eeuwen. De oude dorpskern is aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Hier kunt u wandelen langs veel statige herenhuizen, historische gevels en door de kenmerkende Voorstraat. 

De gemeente Noordwijk is erg geliefd bij toeristen als badplaats en als onderdeel van de bollenstreek. Naast het toerisme, de natuur en de cultuur is Noordwijk een belangrijke congresplaats voor zakelijke bijeenkomsten. Verder is Noordwijk een favoriete bestemming voor dagjesmensen zoals wandelaars, fietsers en winkelend publiek.

Noordwijk is aantrekkelijk als woonplaats omdat het naast natuur, winkelcentra en diverse ontspanningsmogelijkheden ook beschikt over ruim voldoende dagelijkse voorzieningen op het gebied van zorg, cultuur, sport en onderwijs. Naast de dagelijkse voorzieningen worden er ook tal van evenementen in Noordwijk georganiseerd. Noordwijk biedt voor elk wat wils. 
 


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring