Het Plan

Offem Zuid West
Wonen met karakter

De ontwikkeling van de nieuwbouwwijk Offem Zuid gaat in volle vaart. De eerste deelgebieden zijn bewoond, andere deelgebieden zijn volop in ontwikkeling. Op de locatie gelegen tussen de Herenweg en de gerealiseerde woningen van de eerste fase van Offem Zuid komt een bijzonder nieuw deelgebied: Offem Zuid West. 

Karakteristieke identiteit

Offem Zuid West wordt een karakteristieke woonomgeving met respect voor de rijke historie van Noordwijk. Er komen in totaal 29 grondgebonden woningen in een mooie mix van 16 herenhuizen, 8 hofwoningen (middeldure huur, toewijzing conform gemeentelijk beleid), 4 geschakelde villa’s en 1 vrijstaande villa. Voor de woningen in Offem Zuid West geldt een zelfbewoningsplicht. 

Verbinden van oud en nieuw

Offem Zuid West vormt de verbindende schakel tussen de oude kern van Noordwijk Binnen en Offem Zuid. Het plan is geïnspireerd op de Noordwijkse architectuur en de karakteristieke elementen uit de omgeving. Hier proeft u de sfeer van vroeger en ervaart u de luxe van nu.

Offem Zuid West wordt een bijzondere woonomgeving met respect voor de rijke historie van Noordwijk en natuurbeleving. Het ontwerp is dorps en geïnspireerd op de Noordwijkse  architectuurstijl, een tijdloze architectuurstijl die perfect aansluit op de oude kern. Aan parkeren is ook gedacht. Parkeren is hoofdzakelijk uit het zicht achter de woningen opgelost.

De belangrijkste drager voor het plan is de Nieuwe Voorstraat, die de ruggengraat vormt van heel Offem Zuid en de voorbijganger begeleidt naar het centrum van Noordwijk, of visa versa richting de ecologische zone aan de N206. 

Midden in Offem Zuid West is de Brink voorzien; een sfeervol groen plein, één van de kwalitatieve parels langs de Nieuwe Voorstraat. In de Brink staat ontmoeten centraal. Kinderen spelen hier lekker buiten, terwijl buren elkaar ontmoeten voor een praatje of een BBQ. Er komen meerdere speelaanleidingen voor kinderen (0-6 jaar).

Noordwijkse architectuur

Bij het ontwerp van de herenhuizen aan de Nieuwe Voorstraat en de hofwoningen aan de Brink is inspiratie gehaald uit de architectuurstijlen die de oude Voorstraat in de historische kern rijk is. Hierdoor ontstaat een rijk beeld. Elke woning krijgt een eigen karakteristieke identiteit. 

In de noordoost hoek van het plangebied ligt een intiem cluster van 4 geschakelde villa's en 1 vrijstaande villa op riante kavels, die de perfecte afronding vormt van de Landgoedlaan van Offem Zuid.

 

 


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring